Fredrik blir egen företagare från hösten

Hösten innebär en nystart efter sommaren för många. För mig kommer hösten innehålla ännu mer spännande än en vanlig uppstart efter semestern, jag ska återgå till att bli min egen arbetsgivare och starta upp min konsultverksamhet på heltid igen.

Den första augusti efter en välbehövlig semester är det dags att starta upp min egen konsultverksamhet. Jag har genom åren varit med i uppstart av många bolag och har under perioder varit ägare i det bolag som jag arbetat åt. Efter att ha varit anställd av ett stort konsultföretag och arbetat på distans från Boden är det nu dags att förnya sig och bredda kunskapen ytterligare. Det är både spännande och lite skrämmande på en och samma gång, men det är nog mest spännande för annars skulle jag nog inte tagit det här klivet.

Jag driver sedan några år tillbaka e-handeln pålyset.se som en hobbyverksamhet. Denna verksamhet kommer växlas upp med en fysisk butik som kommer vara öppen lite nu och då beroende på hur upptagen jag är i konsultverksamheten. Jag har jobbat med multikanal i många år och det är nu dags att lära mig hur man får in butikskanalen i ekosystemet med PIM, e-handel, sociala media, trycksaker m.m.

Vad kommer FG Soft att göra?

Fokus i konsultverksamheten kommer att ligga på PIM och e-handel då det är dessa områden jag arbetat mycket med. Det kommer in intressant programvara i form av Pimcore som jag inte haft möjlighet att arbeta med tidigare men som jag själv under en tid redan använt.

När jag inte längre har ett stort konsultbolag i ryggen kommer jag jobba med e-handelsprogramvaror som är något mindre. Det innebär att jag nu lite mer aktivt kommer arbeta med konsultuppdrag kring Magento och Prestashop.

Ett område jag kommer återuppta är också programvaror från IBM. Har tidigare jobbat mycket med deras programvarusvit och det har hänt en del spännande saker som jag nu får sätta tänderna i ute hos några gamla kunder sedan förr. Jag anlitas ofta som konsult för att migrera till och från några av de större programvarorna från IBM.

En av de största utmaningarna nu när man inte har ett helt gäng kollegor är att acceptera att en arbetsdag bara är 8 timmar lång och att man arbetar som mest fem dagar per vecka. Här gäller det att knyta kontakter och hitta samarbetspartners som det går att lägga ut arbete på när det blir för mycket att göra.

Om Fredrik
Fredrik Gustavsson

IT-konsult som är konstant nyfiken. Intresserad av många saker. Jobbar i mitt eget IT-konsultföretag på dagarna där jag även driver nätbutik och fysisk butik. Har nog programmerat det mesta genom åren och skriver nu rätt mycket programvara i Microsoftmiljön C# eller PHP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *