Inställt tåg orsakade inställd resa

Det har varit en minst sagt tuff vinter för tågtrafiken i Norrbotten. Linjen mellan Umeå och Luleå fick ersättas med bussar under någon månad av krånglande tåg och linjen mellan Luleå och Kiruna har tidvis också haft problem.

I morse skulle jag ta tåget från Boden till Kiruna, en likadan tur som jag gjorde på måndagen samma vecka. En riktigt bra tur egentligen som avgår 06.12 från Boden och är framme klockan 9 i Kiruna. Tyvärr visade det sig att tåget idag var inställt och ersatt av buss.

Mitt möte började klockan 11, så det blev till att stanna i Boden och ta den förbokade tågtaxin från kvällen redan på morgonen för att återvända till frukostbordet där familjen hemma stigit upp. Mötet fick bli via telefon i stället.

Just idag var en lite trist dag att missa en resa. Det var tänkt att vara den sista konsultinsatsen hos en kund sedan snart 10 år där jag med varm hand lämnat över stafettpinnen till nästa leverantör och vi under några månader av trivsamt samarbete förberett oss för smidig driftsättning av det nya systemet. Lite trist är det ju, man har lärt känna rätt många på en sådan resa, men ibland är det läge att gå vidare och låta ansvaret vila på någon annan som har ett större fokus kring verksamheten.

Om Fredrik
Fredrik Gustavsson

IT-konsult som är konstant nyfiken. Intresserad av många saker. Jobbar i mitt eget IT-konsultföretag på dagarna där jag även driver nätbutik och fysisk butik. Har nog programmerat det mesta genom åren och skriver nu rätt mycket programvara i Microsoftmiljön C# eller PHP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *