När man redan borde ha skottat taket

Så kom dagen när man får en föraning om tiden som ska komma med varmare väder och sol. Det har varit upp emot 5 plusgrader och känts riktigt varmt mitt på dagen.

Det som inte är lika bra med plusgrader är när man ännu inte skottat taket. Det blir förvisso färre kubikmeter snö att skotta, men den blir förfärligt tung att hantera.

Det är en hängdriva ovanför hundgården som måste bort och hundarna ska få sitta i bilen medan drivan rensas bort. Närmast kanten på taket är där säkert en halvmeter vid det här laget riktigt kompakt snö. Det blir till att använda snöslungan inne i hundgårdenför att få undan de enorma massor som ryms på garagetaket.

Ovanför bron har vi skottat med en 7-meters takskottare som införskaffades där snön rasar ned för en slags duk. Effektivt, men funkar bara där snön är mjuk.

Släpvagnen ska också skottas fram innan snön blir allt för tung. Dessutom ska husvagnen hämtas nästa vecka och parkera hemma några veckor.

Låter som det finns att göra i morgon!

Om Fredrik
Fredrik Gustavsson

IT-konsult som är konstant nyfiken. Intresserad av många saker. Jobbar i mitt eget IT-konsultföretag på dagarna där jag även driver nätbutik och fysisk butik. Har nog programmerat det mesta genom åren och skriver nu rätt mycket programvara i Microsoftmiljön C# eller PHP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *