Facebook bra för att driva in trafik

Att sociala medier är effektiva för att driva in trafik är välkänt. Med en attraktiv annons kan även en lite mindre butik som vår egen få in en del besökare på sidan. Häromdagen satt jag och hade Google Analytics öppen och noterar nog den så här långt högsta noteringen på antal samtidiga besökare i vår butik där vi säljer LED lampor.

Annonsen vi lagt ut handlar några blogginlägg där vi testat några olika päronlampor samt en par bilder från höstkollektionen med dekorationsbelysning. Just att skriva redaktionell text verkar vara något som attraherar fler besökare än rena produktbeskrivningar, vilket egentligen inte är så konstigt.

Mycket fokus har på sistone legat att få ut nya belysningsprodukter i butiken och hitta sätt att beskriva hur våra produkter ändå är lite bättre än många andra billigare alternativ. Det handlar också om att försöka beskriva hur mycket det skiljer sig i detaljer som färgåtergivning och livslängd. Nu blir det spännande att se hur några annonser på facebook för rena blogginlägg fungerar för att inte bara få in besökare på sidan utan också få sälja något…

 

 

Om Fredrik
Fredrik Gustavsson

IT-konsult som är konstant nyfiken. Intresserad av många saker. Jobbar i mitt eget IT-konsultföretag på dagarna där jag även driver nätbutik och fysisk butik. Har nog programmerat det mesta genom åren och skriver nu rätt mycket programvara i Microsoftmiljön C# eller PHP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *