Den oförstörbara ficklampan?

Det är roligt att få paket. Vi får rätt många paket och av någon anledning innehåller dessa ljuskällor av olika slag. De roligaste paketen är ändå de som innehåller nya produkter och idag kom just ett sådant som knyter an till jakten på de bästa ficklamporna med energisnål LED-teknik som är mycket tåliga och där batteriet räcker länge.

Det är Varta som går hårt ut med sin ficklampa med LED-teknik som de hävdar är oförstörbar. Det finns till och med en tävling på Facebook där man kan skicka in sina bidrag med hur man testat produkten.

Vi ska utföra våra vanliga tester på lampan under några veckor så ska vi se vad den tycker om den behandlingen som våra två barn utsätter den för.

Första intrycket var dock bra. Det är en produkt byggd i aluminium med det främre och bakre stycket överdraget med stadigt gummi. Lampan är behändig att hålla i och ger ett riktigt stadigt intryck. Ljuset kommer i två lägen där man får det kraftigare ljuset vid första tryckningen på knappen som sitter i bakkanten, det svagare ljuset vid nästa tryck och med ett sista tryck slocknar lampan.

Så som nästan alla ficklampor med LED-teknik är ljusstrålen riktigt hårt koncentrerad till en punkt och ljuset när enligt tillverkaren160 meter.

Man tror nog riktigt mycket på den här produkten för man får 3 års garanti, vilket är sällan skådat lång garanti för en ficklampa.

Om man nu ska hitta några negativa sidor så ramlade lampan i gräset när jag skulle testa den i beckmörkret ute i regnet, för den har ingen rem som man kan ha runt handleden etc. I vart fall så insåg jag det smått opraktiska att ha tappat en släckt svart ficklampa i beckmörkret i marken. Som tur är den inte känslig och det var bara att känna efter med foten så fick jag snart reda på vart ficklampan landat.

Nu väntar en tids tester för denna ficklampa och några andra.

Om Fredrik
Fredrik Gustavsson

IT-konsult som är konstant nyfiken. Intresserad av många saker. Jobbar i mitt eget IT-konsultföretag på dagarna där jag även driver nätbutik och fysisk butik. Har nog programmerat det mesta genom åren och skriver nu rätt mycket programvara i Microsoftmiljön C# eller PHP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *