Om att sälja guld

I dagstidningen går det att finna annonser nästan varje dag kring hur man enkelt kan sälja sitt guld och få pengarna i handen direkt. Man lockar med sina höga priser, snabb värdering och betalt direkt. På nätet finns det också en del att välja bland och jag blir lätt nyfiken på att ta reda på hur det egentligen fungerar med att sälja guld.

För den som gått och ruvat på en del guldföremål kan de vara lockande att göra en snabb affär, men själv skulle jag nog gärna handla på ett lite mer kontrollerat sätt med någon jag kan lita på och där det är klart och tydligt vad som gäller vid ångerrätt innan mitt guld säljs vidare, samt att det finns ett gott samarbete med Polisen för att identifiera eventuellt stulet guld.

Har surfat runt lite bland olika företag och fastnade för Smsguld AB som framstår som en seriös aktör. Här kan man tydligt läsa hur det hela går till och hur man kan känna sig trygg med hela processen. Man har ångerrätt i några dagar som man kan använda om man kanske inte blivit nöjd med utfallet på värderingen eller att det helt enkelt inte kändes rätt att skiljas från det man trodde man ville sälja. Här är kostnaden för att ångra sig bara ersättningen för frakt, vilket verkar vara något som skiljer handlarna åt.

Priser spelar absolut in och här gäller det att få en så bra värdering som möjligt. Värderingen får inte ska påverka föremålet. Hos Smsguld påverkar man inte föremålet man värderar ens när man väger det. Man använder t.ex. ädelstenar som referens för att på ett rätt exakt sätt bedöma den riktiga vikten på guldet utan att behöva plocka loss några stenar. Guldhalten bedöms med en metod som heller inte skadar. Man gör för övrigt ingenting alls som kan förstöra föremålet inom 30 dagar så att en eventuell förfrågan från Polisen skulle kunna hinna fånga upp ett eventuellt stulet föremål innan det blir förstört.

För den som inte kan så mycket är det svårt att veta om ett föremål har ett större värde än sitt värde i guld. Då kan det vara tryggt att veta att handlaren erbjuder ett högre pris än guldpriset eller då möjligheten att inte sälja föremålet.

Själva försäljningen går till ungefär så här:

  • Man skickar in en beställning
  • Företaget skickar tillbaka information och avtal samt en påse att skicka föremålen i med förbetald frakt
  • En värdering görs och du har insyn i processen samt har möjlighet att ta del av dokumentation kring värderingen
  • Pengarna på kontot

Ska du sälja guld, titta inte bara på de stora annonserna i tidningen över vilken handlare som just nu åker runt och köper in, välj i stället någon som varit i branschen länge och har många nöjda kunder, det skulle jag göra!

Om Fredrik
Fredrik Gustavsson

IT-konsult som är konstant nyfiken. Intresserad av många saker. Jobbar i mitt eget IT-konsultföretag på dagarna där jag även driver nätbutik och fysisk butik. Har nog programmerat det mesta genom åren och skriver nu rätt mycket programvara i Microsoftmiljön C# eller PHP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *