Hur orkar folk köpa och sälja på Tradera?

Bild

Det finns några olika sätt att göra sig av med saker som man inte använder. Vi jobbar själv med fyra olika alternativ där man väljer alternativ helt efter humör, arbetsinsats och hur stor chansen är att någon annan skulle ha nytta av något man själv inte längre behöver.

Vi har alltid en (eller på senare tid flera) kartong märkt med Tradera. Där lägger vi sådant som man inte riktigt känner att det är värt en femtilapp för att lägga ut en annons i tidningen eller på blocket. Denna låda tenderar att bli rätt full.

Saker som någon mest troligt har användning för i närområdet som antingen är något mer skrymmande eller lite mer värdefullt brukar annonseras ut på blocket. Om man bara säljer med en vettig prisbild, skriver vettiga texter och lägger ut tydliga bilder på vad det är man säljer, brukar det fungera fantastiskt bra. Inom en par dagar står där en köpare med pengar i hand och så blir man av med sådant man inte längre vill förvara.

I Boden har vi en återvinningsmarknad dit man kan lämna sådant som man tror att någon annan kan ha bättre nytta av men som man inte orkar sälja på varken Blocket eller Tradera, eller för att prylarna helt enkelt blir för skrymmande, för många eller lite för slitna för att försäljas den vägen. Här gör de ett fantastiskt arbete på återvinningen för att exponera sådant som andra inte längre vill ha. Faran är bara att man bär hem lika mycket som man bar dit…

En annan bra plats att göra sig av med sådant som inte passar in i någon av de ovanstående kategorierna är soptippen eller numera den återvinning där skräpet man slänger inte ska säljas.

Något som jag ändå förundras över, efter att ha haft 29 samtidiga auktioner ute på Tradera, är hur folk har tid att administrera sina försäljningar. Det är ju jättemycket mail som ska skickas, kontoutdrag som ska kollas och frakter som ska bokas. Nu är vi ju lite lyckligt lottade som säljer LED lampor och därför har logistiken för att packa och skicka prylar, men det tar ändå rätt många timmar att bena ut vilka som betalt, vilka som man ska maila till etc.

En fördel när man ska skicka saker är ändå att inte titta på hur mycket någon betalt för en auktion. Om man ser att man bara fick en krona för en pryl så ska denne köpare ha precis samma service som någon som köpte en annan pryl för 450kr. Vill du ge igen för att någon gick så billigt – köp då något själv för 1kr!

Själv köpte jag en våg för 21kr igår för att väga alla paket vi skickar, som jag nu hoppas ska dyka ner i min brevlåda. Då kändes det inte så illa att ha skickat iväg en hög paket med slutpriser mellan 1 och 7 kr.

Spelet ovan då? Ja det fick vi faktiskt 92kr för.

Om Fredrik
Fredrik Gustavsson

IT-konsult som är konstant nyfiken. Intresserad av många saker. Jobbar i mitt eget IT-konsultföretag på dagarna där jag även driver nätbutik och fysisk butik. Har nog programmerat det mesta genom åren och skriver nu rätt mycket programvara i Microsoftmiljön C# eller PHP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *