Det blir nog jordgubbar i år

Så här ganska precis ett år efter vår flytt från Hjuken till Sävast så verkar det som om jordgubbarna vi tog med oss klarat sig rätt bra. Det verkar kunna bli bär i år och vi har byggt en ställning för att hindra fåglar, katter och barn att plocka bären innan de hunnit bli mogna. Vi har investerat många timmars arbete på de dryga 20 plantorna och nu hoppas vi att de får tillräckligt med sol för att bli stora och riktigt goda.

För att säkra beståndet köpte vi några nya plantor som kommer från Hällnäs (vilket ligger 1 km från Hjuken vi flyttade från). Det var lite roligt att se de rosa blommorna. Annars brukar de flesta jordgubbarna blomma i vitt.

Nu väntar vi med spänning på att de ska mogna…

Om Fredrik
Fredrik Gustavsson

IT-konsult som är konstant nyfiken. Intresserad av många saker. Jobbar i mitt eget IT-konsultföretag på dagarna där jag även driver nätbutik och fysisk butik. Har nog programmerat det mesta genom åren och skriver nu rätt mycket programvara i Microsoftmiljön C# eller PHP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *