En kväll med e-postdialoger och mässförberedelser

Det finns fördelar och nackdelar med att ha flera jobb. En av nackdelarna är att familjen får se mig med datorn i ansiktet allt för många timmar per dag, då arbetsdagen bara tar en liten paus innan kvällspasset börjar med de andra jobben.

Just nu ligger vi i förberedelsefasen för att vara med på en mässa. Det är mycket som är nytt, då jag aldrig varit i detaljhandeln tidigare och man måste lära sig väldigt mycket på väldigt kort tid. Sortimentet ska planeras och inköp ska göras. Mässan är ny så det  finns ingen tidigare statistik på antalet besökare att tillgå. Det är också vår första mässa, undantaget minimässan på SKAPA i mars, där vi ställer ut med både pålyset.se och klippved.se.

Inom e-handeln ligger en normal konverteringsgrad på 1-2% och sedan finns det dem som har betydligt bättre siffror. Vi har på det halvår som passerat haft möjligheten att se hur faktorer som adwords-annonser, facebookannonser, annonser på specifika webbplatser och tidningsannonser har för effekt på konverteringsgraden inom e-handeln. Nu ska vi då få möta kunderna verkligt live där det finns en viss tid att ta emot och prata med kunder och blivande kunder.

Till vår monter har vi valt ut att sälja 25 av våra produkter och har försökt göra urvalet baserat på vad människor i allmänhet är intresserade av att köpa ungefär vid den här tiden på året.

Har upptäckt att vissa av dem vi har att göra med i extraknäcket med butiken också är vakna på kvällen, så under kvällen igår hann jag bolla ett gäng mail med vilka produkter som borde väljas ut och en rätt trivsam dialog med hur vi bäst integrerar e-handelssystemet med ekonomisystemet vi bytt till. Trivsamt men det blir lätt rätt sent.

I helgen måste det mesta av förberedelserna göras klara då jag ska göra lite arbete i Stockholm i början av den kommande veckan. Vi har dessutom en nybliven fyraåring som ska ha barnkalas på lördag. Sedan blev det liksom en dag kortare vecka denna vecka så backloggen från det vanliga jobbet är rätt redig också och jag skulle tro att någon timme ikväll får ägnas åt jobbande…

 

Om Fredrik
Fredrik Gustavsson

IT-konsult som är konstant nyfiken. Intresserad av många saker. Jobbar i mitt eget IT-konsultföretag på dagarna där jag även driver nätbutik och fysisk butik. Har nog programmerat det mesta genom åren och skriver nu rätt mycket programvara i Microsoftmiljön C# eller PHP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *