Julmarknadsförberedelser 2012

Vi har valt att vara med på tre evenemang i Boden i år. Ett var en totalt flopp, den andra en riktig succé och den tredje är julmarknaden till helgen 15-16 december. Vi kommer vara i kyrkstuga nummer 18 och visa upp våra LED-produkter som skapar trivsel med ljus i hemmet.

BildSå här ser grundläget ut, en trivsam liten stuga med farstu och storstuga på totalt 19 kvadratmeter. Här finns ett fönster att jobba med, en våningssäng, en öppen spis och bord och stolar. 

Hela tanken med julmarknad i kyrkstugorna är att varje utställare gör något av sin stuga för att skapa något speciellt. Vi får inte hänga upp något på väggarna eller i taket, det enda som man egentligen har att tillgå är en gardinstång där det nu hänger sommargardiner.

Vi har inte haft möjlighet att se stugan förrän nu några dagar innan det hela börjar och med tanke på att man har ett heltidsarbete på sidan om är det inte mycket tid att fundera över alternativen.

Några saker som är självskrivna är att ta dit ett extra bord för att hantera det tekniska med kassaregister, dator och kortbetalning. Vi har också skaffat en färdigklädd julgran på 90 cm som ska få agera rekvisita. 

I fönstret ska det få hänga en Curly krans som med sitt varma ljus kommer skapa en trivsam stämning och fylla upp en rätt stor del av fönstret. Hit ska det också någon form av små julgardiner.

På köksbordet ska vi presentera LED-ljusstakarna och här blir de självklara visningsexemplaren tre snygga ljusstakar:

  • Benda Krom är ett sjävklart inslag då den kan fungera både utsträckt och ihopvikt beroende på vilket utrymme den ska fylla. Funkar både till jul och annan tid på året.
  • Strix vit är en liten ljusstaka med stil. Den är rätt mycket mindre än Benda men har raka pinnar.
  • Allangelo tre änglar är en kreativ och mycket snygg ljusstake som lyser med en härlig effekt. Tänkte just skriva att vi har en själv, men vi har faktiskt alla tre ljusstakar själv.

Vad gäller de batteridrivna ljusen kommer vi visa upp tre varianter på batteridrivna värmeljus och tre varianter på blockljus om nu lagret räcker så långt. 

Hade tänkt lämna ljuslådan, men tror ändå den behövs för att kunna demonstrera de olika färgtemperaturerna. Vi har ett riktigt stor utbud på smålampor för olika situationer och det gäller att varje lampa får komma fram med just precis rätt egenskaper.

Nu hade vi tänkt göra något med fönsterlamporna från Ekströms metall också, men så här inför jul så börjar lagret ta slut och jag hade inte kommit ihåg att reservera av alla sorterna för att ha med på marknaden, så nu har vi bara ett fåtal exemplar kvar i två av färgerna.

Ved kommer vi behöva köra dit. Med tanke på att vi hyr ut vedmaskiner borde ved vara något som det finns gott om, men jag har faktiskt fått köpa från en konkurrent eftersom det varit lite väl mycket jobb på heltidsarbetet tidigare i år, så det har inte funnits möjlighet att fixa så mycket eldningsklar ved, men vi har några kubik torr ved att ta av så det ska räcka för helgen.

I morgon blir första turen ut till stugan med att börja pyntandet. Det får bli lite på fri hand och som tur är finns rätt gott om LED ljusslingor att montera om inspirationen tryter…

Om Fredrik
Fredrik Gustavsson

IT-konsult som är konstant nyfiken. Intresserad av många saker. Jobbar i mitt eget IT-konsultföretag på dagarna där jag även driver nätbutik och fysisk butik. Har nog programmerat det mesta genom åren och skriver nu rätt mycket programvara i Microsoftmiljön C# eller PHP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *