Belysning utomhus gör skillnad

När man är handlare och säljer LED lampor bör man väl vara något bättre på att lysa upp i sin närhet med produkterna man säljer. I butiken har vi väldigt många ljuskällor som vi kan ha igång samtidigt, men det finns rätt många områden utomhus som absolut bör spegla de produkter som vi rekommenderar.

I helgen fick vi ut två lyktor med en liten ljusslinga i sig och det blev riktigt snyggt i mörkret. Lyktorna ger ifrån sig ett svagt men mycket trevligt ljus i mörkret på bron. Vi har valt att jobba med varmvitt ljus i lyktorna för att skapa ett trivsamt sken.

Det som är rätt fint med produkterna från Star Trading och SYSTEM24 är att de redan från början är gjorda för att användas utomhus. Anslutningarna är gjorda så att man skruvar ihop kablarna så att ingen fukt riskerar tränga in där den inte hör hemma. Det gör att elinstallationen känns säker. Det är dessutom rätt lång sladd att ansluta produkterna med.

Vi har börjat byta utomhusarmaturerna till sådana som passar bättre med LED lampor, men det är inte klart ännu. Just nu testar vi två olika ljuskällor vid garaget för att se hur bra produkterna funkar när det blir lite kallt ute och hur ljuset sprids. För utomshusbelysningen väljer vi att ha som varmast 3000K (halogenfärg) på ljuset. Det ger ett klart och bra sken.  Nästa steg i ljussättningen är att byta lampan på bron till en fasadbelysning där vi ska testa de nya 5W GU10 från Philips som ska kunna användas som 50W halogenljus.

Att produkterna fungerar bra i kyla, det har sedan tidigare visat sig gå bra. Vi hoppas att även de nya produkterna från Philips och Verbatim fungerar lika bra som sina föregångare som vi haft möjlighet att testa i -35 grader.  Nu ska man väl inte hoppas på så kallt väder, men det vore intressant att testa alla i utomhusmiljö.

Om Fredrik
Fredrik Gustavsson

IT-konsult som är konstant nyfiken. Intresserad av många saker. Jobbar i mitt eget IT-konsultföretag på dagarna där jag även driver nätbutik och fysisk butik. Har nog programmerat det mesta genom åren och skriver nu rätt mycket programvara i Microsoftmiljön C# eller PHP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *