Frustration över svårt att skicka

När man försöker göra sitt bästa för att driva e-handel med snabba leveranser på den lilla fritid man har vid sidan om ett heltidsarbete handlar mycket om att hitta smidiga rutiner i att ta hand om sina kunder.

Något av det viktigaste för att ha nöjda kunder är att leverera snabbt som ögat för det är något som uppskattas av de flesta som handlar.

Vi använder oss rätt mycket av postens tjänst “Skicka Lätt” där vi på ett rätt smidigt sätt kan få spårbara försändelser som mottagaren får kvittera ut genom uppvisande av legitimation på sitt utlämningsställe.

Allt skulle fungera smidigt om man inte allt för ofta drabbades av den lilla skärmbilden nedan som gör att vår servicegrad mot kunderna sjunker och att frustration och stressnivån hos en själv som verkligen vill göra rätt inte kan göra det bra.

 

Här har det när det väl fungerat krånglat med aviseringar, betalningar och bokningar. Hela tjänsten har varit svår att arbeta med trots att den egentligen är så bra och när det fungerar så är det något av det bästa som Posten hittat på.

Vi har ibland använt varubrev som backup, men dessa får man inte alls samma bekräftelse för när de kommit fram. Man kan i bästa fall spåra till att brevet är sorterat. Att använda en annan leverantör hjälper inte heller då det med flera andra tar flera dagar för ett paket att gå från Boden till huvudstaden och då vågar jag inte ens tänka på dem som bor i Skåne eller på västkusten.

Nu håller jag tummarna för att Posten väljer att prioritera att laga tjänsten en gång för alla så att den blir lika bra som den borde vara.

Skicka lätt – skicka svårt eller nu skicka omöjligt.

 

Om Fredrik
Fredrik Gustavsson

IT-konsult som är konstant nyfiken. Intresserad av många saker. Jobbar i mitt eget IT-konsultföretag på dagarna där jag även driver nätbutik och fysisk butik. Har nog programmerat det mesta genom åren och skriver nu rätt mycket programvara i Microsoftmiljön C# eller PHP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *