Det grönskar och går mot semestern i rask takt

Sommaren har tagit några rejäla kliv närmare och löven börjar spricka. I takt med löven blir också allergin påtaglig och det är då man gläds över att det blivit enklare att få tag i allergimedicinen på den lokala ICA-butiken, vilket nog räddat många rödögda och rödnästa allergiker vid den här tiden på året.

Med allergin kommer också en påminnelse om att det snart är dags för semester. I år fick jag justera min semester lite för att vi ska kunna hålla en bra servicegrad med våra kundteam på jobbet. Vi flyttade förra året och då var kollegorna snälla och täckte upp för oss som hade ett fullsmetat schema med alla flyttbestyr. Semestern börjar alltså redan veckan efter midsommar.

På ett planeringsmöte idag insåg jag att min egen kalender helt plötsligt inte innehöll särskilt många tillgängliga arbetsdagar innan det är dags för semester och deadline för ett av projekten ligger mitt i sommaren när jag redan börjat min ledighet. 

Den senaste tiden har jag varit lite mellan olika projekt och försökt städa undan en massa gamla små uppdrag som legat och väntat allt för länge på att få bli utförda. Har till och med hunnit med att ägna mig åt lite kompetensutveckling, vilket ju aldrig är så dumt.

Nu blir det till att kavla upp ärmarna, ta ett djupt andetag, skärpa hjärncellerna och snabbt som ögat fixa med det rätt trivsamma projektet som jag ska vara arkitekt och har två duktiga utvecklare till min hjläp. Så mycket hårt slit med att skaffa sig erfarenhet kring allt som rör e-handlandet ska nu tillämpas i en miljö med EPI Commerce. En kort deadline är ibland en riktigt bra morot för att bli klar med något riktigt bra i tid.

Idag var nog för övrigt en dag när det var fint väder i hela landet för jag tog mig en titt i Google Analytics och våra besökare som ville titta efter en LED-lampa tittade nog efter den stora solen i stället… 

Vi fick en leverans av kartonger och utställningsskärmar från den eminenta lokala kontorsbutiken Kontex idag också. Det börjar dra ihop sig till mässan “Framtid på Landet” den 15-17 juni där vi ska vara utställare med hobbyverksamheten. 

Om Fredrik
Fredrik Gustavsson

IT-konsult som är konstant nyfiken. Intresserad av många saker. Jobbar i mitt eget IT-konsultföretag på dagarna där jag även driver nätbutik och fysisk butik. Har nog programmerat det mesta genom åren och skriver nu rätt mycket programvara i Microsoftmiljön C# eller PHP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *