Pysslat på med Visual Basic och Windows CE

Det var väl inte så att jag trodde att mina kunskaper i Windows CE åter skulle aktiveras efter bra många år i viloläge nu när man pratar lite modernare handdatorer och telefoner. Lite kul dock att det faktiskt fungerar och att jag lyckades navigera med både Visual Basic och Visual Source Safe.

Dagens svåraste övning var att räkna ut hur man i Windows CE-emulatorn trycker på actionknappen samtidigt som man pekar på klockan för att komma åt Run-menyn, det är ju inte direkt någon touchskärm. Det visade sig att svaret gick att finna tack vare att man är Mac-användare. Om man håller nere Ctrl-knappen samtidgt som man trycker på klockan så dök Run-menyn upp snyggt och prydligt. 

I morgon blir det lite mer traditionellt konsultarbete med att titta på integration mellan affärssystem, e-handel och logisiksystem.

Ska passa på att använda en av mina Magento-installationer för att visa kollegorna hur man kan kombinera sökning med filtrering via egenskaper. Något som kan visa sig användbart för ett projekt vi jobbar med.

Om Fredrik
Fredrik Gustavsson

IT-konsult som är konstant nyfiken. Intresserad av många saker. Jobbar i mitt eget IT-konsultföretag på dagarna där jag även driver nätbutik och fysisk butik. Har nog programmerat det mesta genom åren och skriver nu rätt mycket programvara i Microsoftmiljön C# eller PHP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *