Besökt HK i Stockholm

Två givande dagar nere på Sigma idag. Kul att träffa arbetskamraterna och diskutera strategier för hur vi bäst löser integrationer och vilka standardfunktioner vi kan använda i EPIServer Commerce. Har även uppgraderat utvecklingsmiljön till den senaste versionen och det känns då i alla fall som om det hänt saker.

Något man får klura på i alla e-handelsprojekt där det finns bakomliggande affärssystem är det här med att visa priser online. Antingen måste man fylla e-handelssajten med prislistor för alla kunder, eller så måste man göra en fiffig integration där ett backendsystem får leverera data live eller i alla fall semilive. Exakt vilken metod som ska användas beror på hur många kunder som finns och hur många artiklar som finns.

I morgon ska jag titta lite närmare på hur Memcached skulle kunna användas som en del av affärslogiklagret för att cacha upp priser allt eftersom man ställer frågor för att minimera antalet frågor ner mot ERP/datalagret.

Om Fredrik
Fredrik Gustavsson

IT-konsult som är konstant nyfiken. Intresserad av många saker. Jobbar i mitt eget IT-konsultföretag på dagarna där jag även driver nätbutik och fysisk butik. Har nog programmerat det mesta genom åren och skriver nu rätt mycket programvara i Microsoftmiljön C# eller PHP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *