Alla fraktalternativ inte snabba

Det är riktigt imponerande att se hur snabbt det går att skicka brevförsändelser i landet med hjälp av Posten. Posten har dock nackdelen att vara allt utom det billigaste alternativet, men ibland är det så jag förstår precis varför man ändå betalar för att Posten ska sköta frakt av sådant man beställer.

Kanske behöver fordonsparken uppgraderas?

Fredag för två veckor sedan lyckades jag vinna en auktion på Tradera. Jag tänkte mig att det jag köpte hade varit perfekt att ha för den kommande helgen, så jag var snabb på ett betala för auktionen, tänkte att då borde vinnaren se mina pengar på fredagen och alla fraktbolag borde väl ändå klara av att leverera ett paket från södra Sverige upp till norra Sverige på en vecka.  Det fanns ett alternativ att betala en tia dyrare frakt för att få det skickat med Posten i stället, men ekonomisk som jag ibland kan vara så valde jag det billiga alternativet i stället.

Vanligtvis brukar en säljare med många positiva omdömen vara rätt snabb på att skicka, och efter att några dagar senare gick in och läste tidigare omdömen när jag inte hörde något insåg jag att säljaren hade perfekt betyg på det mesta men en kommentar om lång leveranstid. Nåja tänkte jag, på två veckor borde det väl ändå gå att få fram ett paket.

I tisdags ( 10 dagar efter att jag vunnit auktionen ) så kom så slutligen ett mail från transportören om att att ett paket var på väg till mig från de sydligare delarna av landet. Hoppet att hinna få det innan denna helg tändes, men efter att ha följt paketets väg så falnade hoppet. Paketet ska nämligen aviseras via brev och ligger nu bara 3 mil hemifrån och ett meddelande om att tidigaste leverans är på tisdag nästa vecka.

Jag har gjort några försök att handla via en och annan utländsk säljare och vågar påstå att jag fått saker från utlandet betydligt snabbare än så här. Säljaren kommer nog inte få toppbetyg på hur lång tid det tog att skicka iväg paketet.

Nu hoppas jag verkligen att paketet hinner komma till nästa helg. Nästa gång ska jag betala den där tian extra för att slippa vänta så här länge på ett efterlängtat paket som den äldre sonen varje dag frågat efter…

Om Fredrik
Fredrik Gustavsson

IT-konsult som är konstant nyfiken. Intresserad av många saker. Jobbar i mitt eget IT-konsultföretag på dagarna där jag även driver nätbutik och fysisk butik. Har nog programmerat det mesta genom åren och skriver nu rätt mycket programvara i Microsoftmiljön C# eller PHP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *